keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Omat julkiset tiedot

Mielenkiintoista on aina, mitä löydät itsestäsi kun hakukoneeseen oman nimesi näppäilet? mitä kuvia löytyy? Profiileja erinlaisista sovelluksista?

Linkitin tämän mukavan perus tärppi listan myös facbookiin opintojakson sivuille. Hyvää perus asiaa selkokielellä.
http://www.studio55.fi/vapaalla/article/huolehdi-tietoturvastasi-somessa-muista-nama/5001520

Tämän mitä haluat muille näkyvän on kiinni vain siitä miten olet määritellyt yksityisyyden asetuksia ja oletko lukenut käyttöehtoja, kun uuteen sovellukseen itsesi klikkaat.
Kuinka moni syyllistyy siihen, että raksii kaikki ehdot avaamatta tai lukematta niitä ollenkaan? =)

Kiire kiire. Kiireellä vain sovellus käyttöön, kuka siinä vaiheessä enää alkaa lukemaan kuivahkoja lakia tekstiä lähenteleviä ohjeitä joilla voit sitoutua mitä kummimmilla tavoilla naimisiin sovelluksen kanssa.

HYm..siinäpä onkin pohdittavaa itse kullekkin. Itse huomaan, että aika suurpiirteistä on ollut ollut ehtojen lukeminen. Tästä syystä jännitinkin minkälaisia tuloksia hakukone nimelläni antaa.

Tad da daa...
Hakukoneeseen kun syötin nimeni ei minuun liittyviä asioita ollut kuin yksi. Vanhalle media-alan henkilöiden rekryn sivusto löysi nimeni. Haulla löytyi nimeni ja syntymä vuoteni. Tuo syntymä vuosi olisi ollut kiva olla olematta. No sen suurempia ei minuun liittyviä tietoja tekstihaussa ollat. Kuva haku tuotti myös tuloksen, nolla. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen.

Käykääpä siis katsomassa mitä se hakukone nimelläsi kertoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti